Csok 2016


Csok 2016

CSOK 2016  – Jön az új szocpol 10+10 millió Ft 3 gyerekre!

Eltörlik a regionális különbségeket a rendszerben, megszűnik a négyzetméterenkénti 350 ezer forintos értékplafon, egységessé teszik a gyerekek után járó támogatást, amely így nem függ az otthon alapterületétől, ugyanakkor az igénybevételhez meghatároznak egy minimális lakásméretet: egy gyereknél 40, kettőnél 50, háromnál 60, négynél pedig 70 négyzetméteresnek kell lennie legalább az ingatlannak. A támogatás egységesen egy gyermeknél 600 ezer, kettőnél 1 millió 430 ezer, háromnál 2,2, négynél pedig 2,75 millió forint lesz.

A használt lakás vásárlásához a közfoglalkoztatott  is igénybe tudja majd venni a támogatást.

A korábbi igénylők másik lakásba költözve igénybe vehetik a támogatás azon részét, amelyet korábban nem tudtak lehívni.

Egyszerűsödnek a használt lakásokra vonatkozó feltételek, számos esetben növekednek a támogatási összegek, így még többen igényelhetik az otthonteremtési kedvezményt. A kedvezményeket a lehető legtöbb család számára szeretnék elérhetővé tenni.

Ezek a döntések visszamenőleges hatállyal, a már benyújtott kérelmekre is érvényesek lesznek.

A kormány álláspontja az, hogy a családi otthonteremtési kedvezményt is önrésznek kell tekinteni, ez összhangban van a Magyar Nemzeti Bank állásfoglalásával is, ezért az igénylőknek érdemes tájékozódniuk, mely pénzintézetek járnak el így.

Új épületeknél a 10 millió Ft(vissza nem térítendő)+10 millió Ft(kedvezményes kamatozású hitel) ill. 5 millió Ft ÁFA vissza igénylés, három gyerek megléte esetén igen komoly segítséget jelent.

Amire még gondoljon a  CSOK 2016 igénylő!

Egy korszerű ház dísze és energiahatékony, takarékos, független, környezetbarát, biztonságos és hangulatos fűtőeszköze lehet egy jól megtervezett cserépkályha illetve cserépkandalló, aminek a létesítésére már a ház tervezésének időszakában gondolni kell, így elkerülhetők az utólagos kényszermegoldások.

A tervezéssel kapcsolatos kérdéseivel mindenképpen forduljon szakemberhez, kályhás mesterhez Kapcsolat.